paashaas vouwen / paasmemory / Eieren verven / Papieren placemat /Paashaas masker / paaskaart kleuren /
Mobiel met eieren / rietje versierenpaasdominopaaseieren versieren met verf / paasei versieren met plakkertjes
Paashaas van een melkpak / wollen kuiken / paashaas met mand / paaspuzzels / verrassingseimandje voor eieren /
raamhangerplantenstekers / bewegende paashaas / paasborduurkaarten / paasmandje vouwen / paashaas 3d
kip als eierdopjeKip met eierdoos / vingerverf kuikens / een staande paashaas / paashaasmasker (2) / trekpaashaas /
paaskip voor het raam / hoofd van de paashaas / eieren voor het raam / paastasje /
eierdopje /

Klik boven op dat geen wat jij wilt knutselen of wandel door deze pagina met je muis of balk rechts, snel terug naar hier, klik dan op de woorden naar boven onder de werkjes.


Hier is ie dan de knutselsite over Pasen.
De meeste knutsels worden gemaakt van zogenaamd "waardeloos materiaal" zoals; eierdozen, leeg pak melk, andere doosjes, kurken, closetrollen, etc. bewaar deze spullen alvast.
Hier kun je alle aspecten van knutselen tegenkomen. Waar mogelijk hebben wij voorbeelden, die je groter kan bekijken door erop te klikken. Om dan terug te komen naar deze pagina, klik je links boven in de balk op "Vorig", als dat niet lukt, klik je gewoon op het [x].

Wij wensen je weer veel knutselplezier!

 

Een paashaas vouwen:
Wat heb je nodig: 1 groot vouwblaadje en 6 kleine vouwblaadjes, strookjes papier voor de snorharen en de ogen, schaar, lijm.

Vouw voor alle blaadjes het schuine kruis. (Zie grondbeginselen voor het vouwen). Vouw de blaadjes open. Vouw één punt naar binnen, precies op de gevouwen lijn. Doe dit ook met de andere punt. Nu heb je een zo genaamde "vlieger" gemaakt. Plak de naar binnen gevouwen delen vast. Doe dit met alle vouwblaadjes. Knip snorharen en ogen.

Plak de "vliegers" op zoals op het voorbeeld hiernaast (klik op het voorbeeld voor een vergroting), plak de snorharen en de ogen op.

 

 

 

Een paasmemory maken:
Wat heb je nodig: 2 witte kartonnen A-4 formaat, stiften of kleurpotloden, schaar, printer.

Klik op de afbeelding hiernaast om hem groter te zien, en print deze dan 2 x uit op het karton. Door op de afbeelding te klikken, klik met de rechter muisknop op de afbeelding en kies voor "Printen".

Kleur de eieren, let erop dat je dezelfde eieren ook hetzelfde kleurt. Knip alle plaatjes uit.

Zoek een vriendje of vriendinnetje of vraag je ouders om het spel te spelen.

 

 

 

Eieren verven:
Wat is Pasen zonder eieren, niks toch? Tegenwoordig kun je voor weinig geld al eierverfmolens kopen, waarmee je heel goed je ei mee kan verven.
Wat heb je nodig: eierverfmolen, eieren, dikke naald, kommetje.
Zo maak je een ei leeg: Prik met een dikke naald een gaatje in beide uiteinden van de eierschaal. Beweeg de naald heen en weer in het ei. Blaas in één van de gaten, om het eiwit en het eigeel aan de andere kant eruit te laten komen. Zorg dat je dat boven het kommetje doet.
Natuurlijk kun je ook je ei hard (laten) koken, zodat je deze bij je paasontbijt kunt opsmikkelen. Bovendien is de paastafel dan mooi versiert.
Klem het ei tussen de dopjes van de verfmolen en je kunt beginnen met verven. Wil je hele mooie kleuren over elkaar, dan moet je tussendoor je ei laten drogen. Wil je dit heel snel doen, mag je misschien de föhn van je moeder wel even gebruiken.

Let goed op, als je een gekookt ei wilt verven, met de bedoeling deze op te eten, moet je hem tenminste 7 minuten koken, hij is dan 1 week in de koelkast houdbaar. Hou ook even in de gaten dat je speciale verf of stiften gebruikt, anders eet je misschien wel giftige verf.

 

 

Papieren placemat:
Wat heb je nodig: Een groot (A-3) vel wit of zacht getint papier, verf of viltstiften of stempels. 

Het vel papier kun je natuurlijk op verschillende manieren versieren. Je kunt als je bijvoorbeeld paasstempels hebt deze gebruiken, maar zelf leuke tekeningen maken is ook heel leuk.

Wat het extra leuk maakt, is om voor iedereen in het gezin zo'n mooi paasplacemat te maken. Eet smakelijk! Wil je hem vaker kunnen gebruiken kun je hem plastificeren. Ook kun je natuurlijk een leuke kleurplaat uitzoeken en deze vergroten naar A-3 formaat en deze inkleuren, eventueel kun je hem plakken op een groter stuk gekleurd karton.

 

 

 

Paashaas masker:
Wat heb je nodig: Stevig wit A-4 karton, voorbeeld van het masker, stiften of verf, schaar met scherpe punt of een prikpen (prikmat), 2 elastiekjes, printer.
paashaasmasker.gif (20150 bytes)

Print het voorbeeld van het masker uit op stevig karton. Klik rechts op het voorbeeld, zodat je hem op ware grote krijgt. Knip het masker uit. Ook de ogen en de gaatjes om de elastiekjes doorheen te doen, moeten uitgeknipt worden, doe dit heel voorzichtig met een schaar met een scherpe punt, of prikpen. Versier het masker zoals jij dat het mooiste vind.

Maak aan beide kanten de elastiekjes vast door deze dubbel door het gaatje te doen, zodat er een lus ontstaat en doe de lus aan de andere kant erdoor heen en trek deze aan. Doe de elastiekjes achter je oren en je bent een prachtige paashaas!

 

 

 

Paaskaart zelf kleuren:
Het is natuurlijk altijd leuk om een kaartje te sturen naar opa's en oma's, maar het wordt nog specialer als je de kaart zelf hebt gekleurd. Links zie je twee voorbeelden, zo kunnen de kaarten eruit komen te zien. Kies een kaart die jij het mooiste vind.
Wat heb je nodig: A-4 papier, stiften, printer, stiften of kleurpotloden, lijm, envelop, postzegel.
Klik op de gekleurde voorbeelden en je krijgt de te kleuren Paaskaart vergroot te zien. Zodat je hem uit kunt printen of
opslaan.
Kleur de kaart(en) en vouw de paashaaskaart eerst in de lengte en dan in de breedte door. Het kuikenkaartje eerst in de breedte dan in de lengte vouwen. Vouw ze weer terug en doe lijm op de onderste helft van de pagina en dan nogmaals vouwen, vouw de randen extra scherp. Vraag aan je ouders een envelop en postzegel, doe de kaart in de envelop en schrijf het adres op de kaart of vraag dit even aan je ouders. De kaart is klaar om gepost te worden.

 

 

Mobiel met eieren:
pasen-paasmobiel-kipmeteieren.gif (42779 bytes)Wat heb je nodig: Een vel stevig papier, printer, scherpe schaar of prikpen, viltstiften of kleurpotloden, zwart draad, naald.

Klik op de afbeelding hiernaast, om de mobiel op ware grote te zien. Print hem uit op stevig papier. Kleur de kip en eieren. Knip de kip en de eieren uit. En prik de zwarte gaatjes op de kip en eieren uit. Neem een naald en draad en maak de eieren aan de kip. Vraag hierbij eventueel hulp aan je ouders. Let op 2 x hangen er 2 eieren onder elkaar. Tenslotte ook een draad bovenaan maken en je kunt je mobiel ophangen.

 

 

 

Versier je rietje met een paashaas:
Wat heb je nodig: stevig papier, schaar, lijm, rietjes.

Klik op de afbeelding hiernaast en je ziet hem groter, het is handiger om de afbeelding op te slaan, zodat je de grote van de hazen kunt bepalen. Print de hazen uit. Knip ze heel voorzichtig uit, let op dat je de oren en staart aan elkaar laat zitten. Pak een rietje en vouw de hazen dubbel. Doe wat lijm op één helft van de haas en je hebt een feestelijke versiering voor je glas limonade.

 

 

 

 

Paasdomino:
pasen-domino-tot1.gif (65487 bytes)pasen-domino-tot2.gif (57236 bytes)Wat heb je nodig: 2 vellen A4 karton, viltstiften, schaar.

Klik op beide afbeeldingen om ze vergroot te zien en uit te printen op karton. Kleur de "stenen" in, handig is om dezelfde afbeeldingen ook hetzelfde te kleuren. Knip de "stenen" per twee netjes uit. Zoek iemand om mee te spelen En het spel kan beginnen.
Wat is domino: voor 2-4 spelers, iedereen krijgt stenen, 1 speler begint, die legt een steen op tafel, de volgende speler, zoekt of hij een plaatje erbij heeft. De eerste speler heeft bijvoorbeeld een haas en een paasei neer gelegd, de volgende speler zoekt of hij/zij een steen heeft met een haas of ei en legt deze aan de juiste kant aan, bijvoorbeeld aan het ei een steen met een ei en lammetje. De volgende speler zoekt of hij/zij een steen heeft met een haas of lammetje en legt deze aan. Wanneer een speler niet aan kan leggen, gaat zijn beurt voorbij. De speler die als eerst zijn stenen kwijt is, is de winnaar.

 

 

Paaseieren versieren met verf:  
  Wat heb je nodig: Groot stuk karton, schaar, potlood, verschillende kleuren verf, kwasten, kurken, materiaal om een strik te maken, oude kranten, verfschort, schoteltje, bakje voor water, eventueel touw, lijm of nietmachine.

Teken op het karton een mooi ei of laat iemand voor jou een ei tekenen, knip deze uit, bedek de tafel, doe je verfschort aan en leg alles klaar wat je nodig hebt. Versier het ei zoals jij dat mooi vind. Laat het ei drogen. Maak ondertussen een mooie strik van bijv. raffia of papier, eventueel een touwtje aan maken om het ei op te hangen. Wanneer het ei droog is, plak of niet je de strik op het ei en hang hem op een mooi plekje.

 

 

Paasei versieren met plakkertjes:
ei-versiertmetplakkertjes.JPG (12677 bytes)Wat heb je nodig: Groen of andere kleur karton, schaar, potlood, plakkertjes lijm, papier om een strik te maken.

Teken een mooi groot ei op het karton, knip deze uit. Pak de plakkertjes en lijm en eventueel een kwastje voor de lijm. Versier je ei mooi met de plakkertjes. Maak een mooie strik en plak deze op het ei en geef het ei een mooi plaatsje.

Tip: Als je geen plakkertjes hebt, kun je zelf van verschillende kleuren papier figuren maken en die op het ei plakken.

 

 

 

 

Paashaas van een melkpak:
Wat heb je nodig: Een leeg goed schoongemaakt melkpak, bruin karton, bruin papier, wit papier, potlood, schaar of prikpen, lijm, nietmachine / of plakband, zwarte viltstift, eventueel restje zwarte wol.

paashaas-kop-melkpak.gif (16050 bytes)poten-armen-paashaas-melkpak.gif (9094 bytes)Beplak het melkpak met bruin papier. Maak van bijvoorbeeld een wit vouwblaadje een prop papier en plak dit onderaan de achterkant van de Paashaas, als staart. 
Klik op de afbeeldingen van het hoofd en armen en poten van de Paashaas, zodat je deze groot ziet, print ze uit. Neem 2 stukken bruin papier die groot genoeg zijn voor het hoofd. Niet het voorbeeld en de 2 stukken karton aan elkaar vast en knip de omtrek van het hoofd uit. Voor de achterkant van de Paashaas zijn hoofd, knip je de tanden recht uit. Op de voorkant van de paashaas teken je het gezicht met een zwarte viltstift. De tanden kun je ook uitknippen op wit papier en dit op het gezicht plakken. Voor de snorharen kun je eventueel ook restjes zwarte wol gebruiken. Plak het hoofd met het gezicht aan de voorkant van het melkpak en dan het achterhoofd. Pak het voorbeeld van de armen en poten van de Paashaas, niet deze ook weer samen met 2 bruine kartonnen. En knip de armen en poten uit. Plak de armen en poten aan de zijkant van het melkpak en klaar is je Paashaas.

 

 

Wollen kuiken:  
Wat heb je nodig: Stevig karton om cirkels te maken, voorbeeld cirkels, restjes witte, zwarte en rode vilt, gele wol, schaar/of prikpen, lijm, naald en eventueel wat stro.

voorbeeld-cirkels.gif (3224 bytes)Klik op het voorbeeld recht, neem de cirkels 2 keer over op stevig karton. Knip met een puntige schaar de middelste cirkel eruit, die heb je niet meer nodig. Leg de 2 overgebleven ringen op elkaar. Neem een lange draad gele wol en doe deze dubbel. Wikkel de draad om de ringen, trek deze steeds goed aan en zorg dat er geen karton meer te zien is, maar let erop dat het karton niet krom gaat staan, hoe meer draden, hoe dichter de pompon word. Als de draad op is, leg je een nieuwe draad op het uiteinde van de eerste draad en je gaat verder met wikkelen. Als de hele ring bedekt is, ga je door met een tweede laag. Als het rondje in het midden te klein is geworden om de draad erdoor heen te halen, neem dan de naald en ga door totdat het rondje helemaal dicht is. Knip dan met de puntige schaar de pompon open aan de buitenzijde. Trek de kartonnetjes in het midden iets uit elkaar en lag er een lange, stevige draad tussen en knoop deze met een dubbele knoop stevig vast. Laat er wat draad aanzitten, zodat je straks de andere pompon eraan vast kunt maken. Je eerste pompon is nu klaar. Maak op dezelfde manier de tweede pompon. Knoop de beide pomponnen aan elkaar. Knip van de restjes vilt een snavel (ruit vorm) en ogen en plak deze met wat lijm op het kuiken. Je eerste kuiken is klaar, zo kun je een hele familie maken, zoals op het voorbeeld, je kunt ze ook gezellig op een gekleurd papiertje zetten met wat stro erbij.

Tip: wanneer je een groter lijf en kleiner hoofd wilt hebben, verklein de cirkel dan voor het hoofd.

 

 

Paashaas met mand:  
Wat heb je nodig: closetrol, stevig bruin papier, papier voor de mand, potlood, schaar, stift, lijm.
omtrek-paashaas-closetrol.gif (11240 bytes)

Klik op de afbeelding rechts om de omtrek voor de paashaas en de maat voor de closetrol over te nemen. Print deze uit. Neem de Paashaas over op het bruine papier, knip hem uit. Neem de closetrol, meet en knip deze op maat. Beplak de rol met geel papier, let er op dat je ook goed naar binnen vouwt. Teken het gezicht op de Paashaas en geef hem een mooi strikje. Smeer de achterkant van de "mand" in met lijm en vouw de Paashaas er om heen. Smeer de onderkant van de mand in met wat lijm en druk deze net boven de poten van de Paashaas. Smeer wat lijm op de armen en maak deze vast aan de mand. De Paashaas is klaar en hij staat prachtig op de ontbijttafel met je eigen geverfd eitje erin.

 

 

 

 

 

Paaspuzzels:

puzzel-kuikenuitei.gif (25334 bytes)  puzzel-kuiken.gif (43941 bytes)  puzzel-paashaas.gif (50462 bytes)

Wat heb je nodig: Printer, schaar, stevig wit papier, stiften of kleurpotloden.

Kies een afbeelding uit die jij leuk vind, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Print hem uit, kleur de plaat mooi in en knip hem daarna uit op de lijntjes.

Tip: Maak je van alle afbeeldingen een puzzel en wil je voorkomen dat ze door elkaar raken, maak ze dan herkenbaar, door een teken gelijk op de achterkant van de uitgeknipte stukjes te zetten, bijv voor het kuiken op de achterkant =, voor het kuiken uit het ei een o en voor de Paashaas een + Doe dit wel op ieder stukje wat je uitknipt.

 

 

Verrassingsei:
Wat heb je nodig: Karton voor om het ei op te plakken, wit stevig papier voor het ei, geen papier voor het kuiken, splitpen, verf, kleurpotloden of wasco-krijtjes.

kuiken-voorhalfpaasei.gif (7369 bytes)paasei-2helften.gif (14068 bytes)Klik op de voorbeelden links, en print deze uit op stevig papier, let op dat je het kuiken op geel papier uitprint. Knip de 2 helften van het ei uit, versier deze mooi en maak deze aan 1 kant aan elkaar met een splitpen. Knip het kuiken uit en versier deze. Plak het kuiken op het karton en plak dan de onderste helft van het paasei vast op het karton.

 

 

 

 

Mandje voor eieren:  
Wat heb je nodig: Stevig papier, schaar, potloden of stiften, lijm, eventueel wat hooi.pasen-mandmaken.gif (52272 bytes)

Klik op de afbeelding rechts en print deze uit op stevig papier, kleur de kuikentjes en eventueel het handvat. Knip het handvat en de mand uit. Knip bij de mand de smalle strookjes naast de kuikentjes in tot het midden van de mand, zodat ze omgevouwen kunnen worden. Vouw de mand vast voor, de strookjes met de schuine zijden naar achteren. Vouw de afbeeldingen van de kuikentjes naar achteren. Doe lijm aan de witte strookjes en maak de mand. Knip het handvat uit en plak deze aan de mand.

 

 

 

 

Raamhanger:  
Wat heb je nodig: Stevig papier in de kleuren paars, groen, bruin of wit, schaar, lijm, stiften.

ring-raamhangeromtrek-paashaasengras-raamhanger.gif (30748 bytes)Klik op de voorbeelden rechts en print deze uit, knip de voorbeelden uit en neem ze over op stevig papier. Knip de ring uit. Plak de haas achter de ring vast, vergeet de puntjes van zijn oren niet vast te plakken, plak als laatste het gras op de ring. Maak een touwtje aan de bovenkant van de ring of plak met plakband de raamhanger op het raam.

 

 

 

Plantenstekers:  
Het staat natuurlijk heel gezellig om naast een Paastak ook de planten en bloemen te versieren, dit kan heel eenvoudig.

omtrek-paashaasenei-sateprikkers.gif (9617 bytes)Wat heb je nodig: Stevig papier, satéprikkers, lijm, stiften of wascokrijtjes, schaar.  

Print het voorbeeld uit, door erop te klikken en dan te printen, trek de figuren over en knip ze uit. Als je de paashaas en het ei mooi versiert hebt, plak ze aan een satéprikker vast, en steek ze voorzichtig in de aarde van een plant.

 

 

 

 

Bewegende Paashaas:
Wat heb je nodig: 2 stukken stevig papier om de printplaten uit te printen,
pasen-paasmobiel-2.gif (30320 bytes)pasen-paasmobiel-1.gif (27306 bytes)splitpennen, schaar, prikpen, garen, potloden of viltstiften, lijm.

Klik op de printplaten rechts, je ziet ze dan op ware grote en je kunt ze dan uitprinten. Knip alles uit en maak gaatjes met de prikpen op de aangegeven plaatsen. Kleur alles leuk in en zet met splitpennen de Paashaas in elkaar. Plak als laatste met een beetje lijm de mand op de rug van de Paashaas.

 

 

 

 

 

 

Paasborduurkaarten:
Altijd een leuk werkje, borduurkaarten, ik heb er steeds twee op een A-4 formaat voor je gezet. Ze zijn dan op ware grote en je kunt door ze aan te klikken ze op ware grote zien en dan uitprinten. Je kunt daarvoor stevig wit papier nemen, maar een gekleurd kartonnetje staat ook heel erg leuk.

       

Wat heb je nodig: Stevig karton om de platen uit te printen, prikpen om gaatjes te maken, gekleurde stukjes wol, schaar, naald met stompe punt.

Print de afbeelding(en) uit, prik op alle bolletjes gaatjes met de prikpen, knip het karton doormidden. Zo heb je 2 borduurkaarten. Nu kun je aan de slag met verschillende kleurtjes wol ga je van gaatje naar gaatje. Wil je dit super netjes doen, ga je nog een keer langs de overgeslagen stukjes. Veel plezier!

 

 

 

Paasmandje vouwen:
Wat heb je nodig: 2 vouwkartonnetjes, stickers of andere plaatjes, schaar, lijm.

Vouw 16 vierkantjes  voor het vouwvoorbeeld van een mandje, klik op de afbeelding rechts.
Neem het andere kartonnetje en knip hiervan een strook die als handvat dient voor het mandje. Plak de strook aan het mandje vast. Versier je mandje, je kan alleen de zijkanten doen, maar natuurlijk ook het handvat. Ook kun je bijvoorbeeld wat hooi of papierensnippers in het mandje doen. Doe er dan een paar chocolade eitjes in, dat staat extra leuk.

 

 

 

Paashaas 3d:
Wat heb je nodig: Bruin vouwkartonnetje, bruin papier, keukenrol, restjes geel, roze, groen en wit papier, lijm, schaar.

Beplak de keukenrol met bruin papier. Knip van een stuk bruin papier de armen en poten van de paashaas. Klik hier voor de mal en plak deze aan de keukenrol met wat lijm.
Vouw de kop van de paashaas, klik rechts op het voorbeeld voor het vouwen om dit beter te kunnen zien en/of uit te printen.
 Knip van de restjes papier, oren, ogen, neus en tanden en plak deze op de kop van de paashaas. Plak de kop op de keukenrol met wat lijm. Knip eventueel nog snorharen.

 

 

 

 

 

Kip als eierdopje:
pasen-eierdopje-2.gif (27258 bytes)Wat heb je nodig: Stevig papier, schaar, lijm, wasco of verf om de kip mooi te kleuren.

Klik op de kip hiernaast, dan zie je hem op ware grote en kun je hem uitprinten zovaak als je wilt, bijvoorbeeld voor iedereen in het gezin. Knip de kip uit en kleur deze mooi.
Smeer de ene kant van de kip in bij de onderkant, de kop en de veren en plak de andere kant erop, wacht even tot alles goed droog is en maak de opening midden boven iets wijder, zodat er een paasei in past.

 

 

 

Kip met eierdoos:
Wat heb je nodig: 2 vellen bruin karton, 1 helft van een eierdoos, restje wit papier, restje rood papier, zwarte stift, schaar of prikpen, lijm.

Klik hier om de omtrek van de kip uit te printen. Neem het figuur over op bruin karton en trek deze 2 x over, beplak de hanenkam en het lelletje met rood papier, knip het oog uit. Maak met de zwarte stift veren op de kip, doe dit aan beide kanten. Doe de helft van de eierdoos tussen de kip en plak de veren en de kop van de kip aan elkaar. Heel schattig kun je in de eierdoos gekleurde eieren of nep eieren in doe. Dat maakt het Paasontbijt extra vrolijk.

 

 

 

 

Vingerverf kuikens:

Wat heb je nodig: gele vingerverf, kopieermachine, stiften, verfschort, oude kranten.

Print de afbeelding hiernaast uit en vergroot deze naar A-3vingerverf-kuikens-tot.gif (18654 bytes) formaat voor het beste resultaat.

Maak met je duim de lijfjes van de kuikens en met je pink de kopjes van de kuikentjes. Goed laten drogen en kleur dan de bloemen met stiften of ook met wat verf

 

 

 

 

 

 

Een staande paashaas:

Print de paashaas uit, door op de afbeelding links te klikken, print hem uit op stevig papier.

Kleur alles mooi in en knip hem uit, de stippellijntjes moet je omvouwen, plak het losse gedeelte met de bloemen op de juiste plaats en je paashaas kan gezellig bij jou op tafel staan.

 

 

 

 

 

Paashaasmasker (2):
Wat heb je nodig: Stevig wit A-4 karton, voorbeeld van het masker, stiften of verf, schaar met scherpe punt of een prikpen (prikmat), 2 elastiekjes, printer.

Print het voorbeeld van het masker uit op stevig karton. Klik links op het voorbeeld, zodat je hem op ware grote krijgt. Knip het masker uit. Ook de ogen of alleen de pupillen en de gaatjes om de elastiekjes doorheen te doen, moeten uitgeknipt worden, doe dit heel voorzichtig met een schaar met een scherpe punt, of prikpen. Versier het masker zoals jij dat het mooiste vind.

Maak aan beide kanten de elastiekjes vast door deze dubbel door het gaatje te doen, zodat er een lus ontstaat en doe de lus aan de andere kant erdoor heen en trek deze aan. Doe de elastiekjes achter je oren en je bent een prachtige paashaas!

 

 

 

Trekpaashaas:
Wat heb je nodig: wit karton, schaar, kleurpotloden of stiften, vliegertouw, 4 splitpennen, eventueel prikpen.

Klik op de afbeelding van de haas, zodat je hem groter kan zien en print de afbeelding uit op karton. Kleur de haas heel mooi in. Knip de onderdelen heel voorzichtig uit. Prik gaatjes op de aangeven plekken.
Doe splitpennen door de rondjes met stippen. Zo maak je de armen en benen aan het hazenlijf vast.
Het touwtje vastmaken: gebruik hiervoor de kleinere zwarte stippen op de poten van de paashaas, maak eerst de armen aan elkaar vast door middel van het vliegertouw, dan de poten op dezelfde manier, neem een langer stuk vliegertouw en maak deze vast in het midden van het touwtje van de armen en de poten. Nu kan je paashaas bewegen.

 

 

 

Paaskip voor het raam:
Wat heb je nodig: 1 of 2 gekleurd A-4 karton om uit te printen, schaar, prikpen en prikmat, lijm, vliegerpapier of sitz-papier.

Klik op de afbeelding rechts, nu kun je de paaskip uitprinten op bijv. geel karton. Als je het super netjes wilt hebben, print je de paaskip 2x uit. Prik de figuren netjes uit, knip als laatste de omtrek van de kip uit. Draai het figuur om en beplak de uitgeprikte delen met wat lijm om de randjes en leg hier stukje vliegerpapier omheen. Wil je de juiste maat, gebruik dan de uitgeprikte delen en neem die iets groter over op het vliegerpapier. Wanneer je alle stukje hebt gevuld, kun je de andere uitgeprinte kip op dezelfde manier uitprikken en knippen en smeer dan de eerste kip in met lijm en plak hierop de andere kip, hoe preciezer je dat doet hoe mooier de kip word. Ben je klaar laat je het werkje drogen en als hij droog is geef je hem een mooi plaatsje op het raam.

 

 

 

Hoofd van de paashaas:
Wat heb je nodig: Een lege doos, bruin papier waar de doos in past, stevig bruin papier om de oren te maken, wit papier voor de ogen, oren, snorharen, crêpepapier om een strik te maken, zwarte stift, plaksel, nietmachine.

Plak de doos dicht, beplak de doos met bruin papier met plaksel. Knip uit het stevige bruine papier oren uit voor de paashaas, knip nu iets kleiner van wit papier de binnenkant van de oren. Plak bovenaan de oren aan de achterkant van de doos vast. Knip ogen en snorharen en plak deze op de doos. Teken met een zwarte stift de pupillen van de ogen. Knip een reep van het crêpepapier en maak hier een strik van, niet de strik vast in het midden en plak de strik onderaan de doos aan de voorkant.

Je kunt het hoofd op een plank of kast zetten of aan de oren ophangen.

 

 

 

Eieren voor het raam:

Erg leuk zijn deze eierhangers, die het leuk doen voor het raam. Klik op de afbeeldingen om deze groter te zien. Wil je ze super mooi maken, zodat de hangers aan beide kanten er mooi uitziet, moet je alles 2x op papier overnemen, behalve het grote ei.

Wat heb je nodig: Stevig papier in de volgende kleuren; wit, groen in 2 kleuren, geel, oranje, bruin, roze, paars, huidskleur of kleuren die jij mooi vind. schaar, potlood, lijm, printer voor de patronen, zwarte stift, perforator, stukje wol/touw.

Print het patroon uit wat jij wilt maken:
patroon narcissen - patroon kuiken - patroon haasje - patroon eieren
Neem de patronen over op papier om er mallen van te maken, leg de patronen op de gewenste kleur papier en neem ze over met het potlood. Als je alle patronen heb uit getekend, knip je ze netjes uit. Begin met het plakken met het grote ei, plak het gras erop en daarna de andere figuren, als laatste teken je de lijntje/figuren met de zwarte stift. Voor de kleine rondjes op de paaseieren gebruik je de perforator, zorg dat deze leeg is voordat je begint, neem een stukje papier in de gewenste kleur, haal de rondjes uit de perforator en plak ze op de eieren.
Als je het super netjes wilt doen, draai je het ei om en begin dan weer eerst het gras op te plakken en daarna de andere figuren.
Als laatste neem je een stukje wol, knoop deze om de bovenkant van het grote ei, nu kun jij je ei ophangen.

 

 

 

Paastasje:

Altijd leuk om je eieren in te bewaren is een Paastasje.
Wat heb je nodig: stevig A4 papier, je kunt hiervoor een leuk kleurtje uitkiezen, stukje dikke wol, schaar, liniaal, lijm.

Klik op de afbeelding rechts, om deze uit te printen. Knip het figuur uit. De stippellijnen zijn de vouwlijnen, leg hier de liniaal op en ga er met een punt van de schaar langs, zodat je een dit makkelijker kunt vouwen. De grijze gedeeltes moet je ook even langs met de schaar, alleen langs de bodem van het tasje.
Vouw de grijze gedeelten naar binnen en vouw ook de gedeeltes van de stippellijn om. Smeer de vlakken die naar binnen zijn gevouwen aan de onderkant en zijkant in met wat lijm en plak deze aan elkaar vast.

Neem een stukje dikke wol van ongeveer 20 cm en plak de uiteinden met lijm vast aan de binnen kant van het tasje, let erop dat je dit aan beide voorkanten (waar de paashaas op staat) op dezelfde plek doet.

Nu alles goed laten drogen en je tasje is klaar.

Je kunt er ook wat stro in het tasje doen, zodat de eitjes die je gevonden hebt, niet zo gauw stuk gaan.

 

 

Eierdopje

Wat heb je nodig: printer, schaar, kleurpotloden of stiften en lijm

Klik rechts op de afbeelding en print deze uit. Kleur de paashaas en zijn poten, knip deze uit, langs de dikke lijn.
Vouw een rondje van de paashaas en plak dit vast. Knip de stippellijntjes in en vouw de poten in een V-vorm en druk deze onder de paashaas.

Nu is je eierdopje klaar, je kan er nog 1 maken. Wil je er meer maken, print er dan meer uit.